hello world!
Published: 2021.02.22

Meedia, reaalajalised ülekanded ja elekter üritusel

See teema on meie lemmik, 20+ videoülekannet, videokonverentsid, 70+ fotograafi arvutis, raadiojaamad ülekandeid tegemas ja sajad inimesed läptopis üritust kajastamas. Kõik see toimub samal hetkel reaalajas ja ühenduse kasutuskogemus ei tohi kordagi streikida. 100% absoluutselt töökindlaid asju pole maailmas olemas aga kogemuste ja süsteemide hajutamise ja dubleerimisega saab luua väga töökindla teenuse.

Siin on väga palju erineivaid lahendusi, sest iga üritus on iseloomult erinev. Näiteks ühel üritusel töötasid spordifotograafid väga palju pilvesüsteemis ja samas taheti teha igalt alalt ülekandeid paralleelselt (EM kergejõustikus).

Selle protsessi sees on oluline mõista, mis tegelikult hetkel toimub ja kas see muster võib muutuda on kasvav või kahanev, mis võib mõne tunni pärast juhtuda jne? Meie oluline roll on siin inimestega suhelda, et teada saada, mis toimuma hakkab ja millised on ootused, tutvuda korraldustiimi kasutatava tehnoloogiaga, see võimaldab proaktiivset ennetust ja jälgimise protsessis asju õieti tuvastada.

Ei saa muidugi mööda elektrist. Seda on näiliselt igal pool, aga ühel suurel üritusel on teinekord 100+ automaatkaitset, mis ikka välja lülituvad. See on võrdlemisi tavaline, kui keegi tuleb uute seadmetega või parasjagu lööb õues välku ja elektrivõrgus on suuri pingekõikumisi. Meie seadmed on kõik UPS toiteallkiaktega kaitstud. Vahel on neid objektil 20-s eri kohas. Oluline on teada, millal üks või teine UPS toite kaotab, see võimaldab ennetavalt reageerida ja elektri taastada - tulemuseks katkematu side.

Näiteks viimane kogemus on Saku Suurhallist, kus meeditribüünil tervenisti elekter kadus, sest keegi ühendas pikendusse katkise toiteploki. Õueüritustel näiteks hakkab probleemistik tavaliselt inimeste juhtmetesse koperadimisest kuni veekahjustusteni, mida tihti ei osata kõike ette näha.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux